MAF Arkitektkontor AB


Ryssland


Inbjuden tävling, 26 000 kvm kontor i norra Ryssland

Medverkande:
Josefina Nordmark, arkitekt SAR/MSA
Charlotta Selberg, arkitekt MSA
Joung-Min Kim, 3D visualisering 

En skulptural form som växer upp mot skyn, ett landmärke för staden. Balans och harmoni mellan det omslutande yttre skalet och den öppna insidan, den mjuka formen och de hårda fasadmaterialen, horisontellt och vertikalt.
En omslutande form runt ett atrium ger en kompakt kontorslösning med liten fasadyta i förhållande till storleken, ett ekologiskt angreppsätt som ger byggnaden lägre energiförbrukning. Konceptet ger byggnaden ljusa arbetsplatser trots liten fönsteryta i förhållande till arean. Detta i kombination med välisolerade väggar och isolerglas med höga energivärden, ger byggnaden ett klimatskal som uppfyller högt ställda krav.
Det branta blå taket ger en karaktärsfull byggnad. Byggnaden är lägre mot gatan, det ger en välkomnande entré och släpper in ljus till ljusgården. Den centrala ljusgården med en glasad fasadslits släpper in ljus till arbetsplatserna och ger kontakt mellan våningsplanen och ut mot gatan. Ståndrännor som leder ut vattnet mot fasad kombinerat med snörasskydd, ger taket ett vackert mönster.

Klicka här för att läsa och se mer bilder om projektet.