MAF Arkitektkontor AB


Kv. Fyrklövern


Kv Fyrklövern, Dragonvägen Väsbyhem

Förnyelse och renovering av husen på Dragonvägen i Upplands Väsby. Totalt 8 hus med drygt 500 lägenheter varav de två första skall renoveras nu. Planerad inflyttning maj 2015 av första huset.
Husen började byggas i slutet av 1960-talet och ritades av Mårten Larsson och Lennart Bergström i miljonprogrammets anda. Samtlig lägenheter är genomgående.

Förslaget är att öppna upp entrén och göra den tillgänglig från båda gårdarna. Idag når man bara en gård. Service med biltrafik och räddningstjänsten görs nu från den norra sidan och den södra delen av gården görs bilfri.
Gården blir frodigare och mer färgglada mer utgångspunkt från perenner och dess olika blomningstider. Ny lekplats med fallskydd av gummi. En temaplats för varje hus skall göra husen mer unika.

Husen blir putsade vitt med inslag av blåa band på norra fasaden som signalera husens historien. Södra fasaden blir helt i glas i olika blåa nyanser och frostat glas. Det möjliggör att ljus kan reflekteras ner mer på dessa mörka gårdar. Balkongerna och lägenheter blir ljusare genom mer transparenta balkongfronter.

Klicka här för att läsa och se mer bilder om projektet.