MAF Arkitektkontor AB


Veronica Abrahamsson


Jobbar som

Arkitekt SAR/MSA. Veronica har examen i Arkitektur vid Kungliga tekniska högskolan i Stockholm 2007.

Erfarenhet

Veronica har jobbat med bl.a. bostäder, kontor, vårdboenden, skolor samt inredning för både privata och offentliga beställare i olika skeden. Hon har arbetat på MAF sedan 2015 och har tidigare varit anställd på LLP arkitektkontor och Marge arkitekter. Innan Veronica studerade arkitektur jobbade hon som fotograf på Östersundsposten samt undervisade i fotografi. Under studietiden på Arkitekturskolan var hon redaktör för humortidningen Blandaren. 2010 ritade hon ett hus till sin far där hon tillsammans med familjen agerade arkitekt, beställare och byggare på samma gång, vilket var väldigt lärorikt.

Annat intressant

Jag vet att det är många därute som undrar vad som hände med tjädern, den som satt i min barndoms garage. Min far berättar: jag klädde mig i vitt och skidade i flera timmar efter tuppen. Det isade i skägget och... (vi hoppar över denna del eftersom sanningen är att den självdog en dag, trillade av pinn kan man säga och farsan, som är en handlingens man, tog fågeln raskt till konservatorn som fick göra det bästa av situationen, gav honom en stolt svansspridning och allt)
Där satt tuppen, på en pinne, stolt och fin. In i huset kom den dock inte eftersom mor min anade att fågeln bar småkryp. Garaget fick bli platsen för den eviga vilan. Ja, evig och evig förresten, efter några år följde den med i en grovstädning av garaget, men inte till soptippen. Nej, min far som är en handlingens man tog några rejäla spikar och satte upp fågeln i ett träd. Där vandaliserades tuppen några veckor av skator innan han ånyo trillade av pinn. (det här begav sig på den tiden man inte hade respekt för de döda). Och där slutar historien.

Kontakt

Direktnummer
073 -180 80 42
Mobil
073 -180 80 42
E-post
veronica.abrahamsson@maf-ark.se