MAF Arkitektkontor AB


Peter Häggmark


Jobbar som

VD & Senior Advisor

Erfarenhet

Delägare och anställd sedan 2006. Jobbar med projekteringsledning, arkitekt- och inredningsprojektering, samordning, beskrivningar samt tekniska utredningar. Peter har bl a arbetat heltid i drygt två år som projekteringsledare för Kulturens Hus i Luleå.
Han har också haft förmånen att få arbeta med flera prisbelönta uppdrag samt både nationella och internationella tävlingsvinster, såsom Haparanda Resecentrum, Kulturens Hus i Luleå, Farris SPA-hotell i Larvik, Oslo, Universitetsbiblioteket i Gävle, Villa Södra Sunderbyn i Luleå, Casino Cosmopol i Sundsvall, Informationsbyggnad i Kattilakoski, Övertorneå och Släktforskningscentrum i Ramsele.

Utöver de större uppdragen har han också utformat ett stort antal villor. Såväl nyproducerade som om- och tillbyggnader. Peter utformar löpande lösvirkeshus åt Norrhuset www.norrhuset.se

Härutöver har Peter på senare år arbetat med interiörarkitektur och utformning av inredning. Ett stort och intressant eget uppdrag var att ha stått för inrednings- och interiörarkitekturen vid SPA-anläggningen Cape East i Haparanda vilket bla lett till uppföljningsuppdrag nytt SPA vid Piteå Havsbad

Peter har tidigare varit anställd hos Tirsen & Aili Arkitekter och Sycon Teknikkonsult (numer Grontmij). Han har också varit anställd på MAF 1983-98.

Annat intressant 

Peter sitter även i styrelsen för Folkets Energihus, MAF Fastigheter och 7AM. 

Peter är fascinerad av arkitektur och inredning. Betraktar sig själv som mahognybåtsfanatiker. Supporter till Luleå Hockey och Sunderbyns SK.

Som kuriosa kan nämnas att Peter även har en mäklarexamen i bagaget. 

Kontakt

Direktnummer
.
Mobil
+46 (0)70 - 342 58 04
E-post
peter.haggmark@maf-ark.se